Tésztába bújtatott virsli
2016. január 02. írta: SzepiÁgi

Tésztába bújtatott virsli

Lábtörlő

 

 Maradék virsli felhasználására is jó lehetőség. Kitűnő vacsora!

dsc04116_renamed_by_iws.jpg

Az én verziómban így készül:

Hozzávalók: 
35 dkg liszt, kb. 2 dl tej, 1,2 dkg élesztő, 1 kávéskanál só, 1 csapott kávéskanál cukor, 1 kávéskanál olaj, 10 db virsli, 1 db tojás. 
Elkészítés: 
Az élesztőt kevés tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalókkal együtt tésztát dagasztunk. 
Meleg helyen duplájára kelesztjük. 
Ezután, lisztezett gyúrótáblán kinyújtjuk kb. 25 x 35 cm-es lappá, átemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Pizzavágóval, hosszanti irányba végig vágjuk a tésztát, de végeinél kb. 2 cm-re meghagyjuk a széleket. A hosszában félbe vágott virsliket, beszövögetjük a tészta csíkok közé. Felvert tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben, 180 fokon pirosra sütjük.

dsc04114_renamed_by_iws.jpg
Ha van sajtunk, azt is reszelhetünk a tetejére.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr308227762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.