Gyors somlói galuska
2016. január 04. írta: SzepiÁgi

Gyors somlói galuska

Kissé hamis a kicsike...

 

Adódnak olyan helyzetek, hogy nincs időnk időigényes desszert készítésére. Ezekre az időszakokra ajánlom, a hamis, gyors somlói galuskát. Az íze, kinézete azonban nem hamis...nagyon finom!

somloi_galuska_renamed_by_iws.jpg

Ahogy én készítem:
6-8 személyre készítve az alábbi hozzávalókat készítsük elő:
25dkg piskóta tallér vagy babapiskóta, 12 kávéskanál kristálycukor, 1l tej, 1csomag vaníliás főzős pudingpor, 1csomag csokoládés főzős pudingpor, 1 csomag vaníliás cukor, 2dl hulala tejszín, 2 maréknyi kedvenc gyümölcsünkből.

Üveg vagy porcelán tálba öntsük a piskóta tallért, vagy ha babapiskótát használunk, akkor törjük apróbb darabokra és tegyük a tálba.
Először a vaníliás pudingot készítsük el a használati utasítás szerint fél liter tejjel, és a vaníliás cukorral még ízesítve.
Ha elkészült öntsük a piskótára és keverjük alaposan össze.
Erre szórjuk rá a kedvenc gyümölcsünket, pár szemet vagy darabot tegyünk félre díszítéshez.
Most elkészítjük a csokoládés pudingot is, és a gyümölcs tetejére egyenletesen ráöntjük.
A tejszínt gépi habverővel keményre veretjük, és ízlésesünknek megfelelő formában a csokis puding tetejére tesszük.
A korábban félretett gyümölccsel díszítjük.
Legalább egy órára a hűtőbe tesszük.
A képen látható mennyiség dupla adagból készült. 
Én nagy adagként készítem, és mindenki étvágyának megfelelő mennyiséget szedhet belőle.

somloigaluska_renamed_by_iws.jpg
Ha valaki a meghatározott adagokhoz ragaszkodik, akkor ezt a mennyiséget ossza el kisebb poharakba vagy tálkákba.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr568237340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.