Füstölt sonkás,rakott sült tészta
2016. január 07. írta: SzepiÁgi

Füstölt sonkás,rakott sült tészta

A hús és tészta, remek páros

 

Néha tésztás ételeket is be kell illeszteni az étrendbe. Ezzel az szokott  a baj lenni, hogy csak pillanatnyilag telítenek és hamar megéhezünk utána. Nos ennél a tésztás ételnél, ez a veszély nem fenyeget!

029_renamed_by_iws_5.jpg

Ahogy én készítem:

A füstölt sonkát, só, bors, babérlevél, egy hámozott vöröshagyma és 2-3 gerezd fokhagyma kíséretében puhára főzöm ( ezt jó előző nap elkészíteni, mert hosszadalmas). Ha megpuhult apróbb kockákra vágom.

Én fodros nagykocka tésztából készítettem. Ezt  a sonka levében kifőzöm, (lehet bő, sós vízbe is) majd alaposan lecsurgatom. 
A sonkát tejföllel, egy rúd krémsajttal, tejszínnel és egy tojással, jól összekeverem és ízesítem, sóval, borssal, zúzott fokhagymával, apróra vágott petrezselyem zölddel.
A sonkás masszát a tésztával összevegyítem és egy kivajazott megfelelő méretű tepsibe öntöm, elegyengetem. Sütőbe dugom (180 fokon) és addig sütöm, amíg szép piros színt nem kap. Akkor reszelt füstölt sajttal alaposan megszórom a tetejét, újra a sütőbe dugom, amíg a sajt rá nem olvad.

019_renamed_by_iws_4.jpg
Melegen és hidegen is finom és szépen szeletelhető! Tálaláskor még külön reszelt sajtot szervírozok hozzá.

Remek kiegészítője a nyers, színes zöldségsaláta:

040_renamed_by_iws_6.jpg
Nálam került bele, fejes saláta, paradicsom, lilahagyma, kígyóuborka, retek (de összetevői opcionálisak).
Ezeket aprítom, a salátát apróbbra tépem, tálalás előtt kicsit sózom, borsozom és olíva olajat, balzsamecetet, citrom levet csepegtetek rá.


Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr508249150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.