Nagyon szép bőrös malachúst kaptam (bár két darabból állt, semmit nem vont le a szépségéből). Azonnal beindult a fantáziám! Csodálatos étek kerekedett belőle gyümülcsökkel, friss zöldségekkel tupírozva.
Ahogy én készítettem:
A malachúst pácoltam, (olaj, só, bors, őrölt kömény, őrölt babér, fűszerpaprika, zúzott fokhagyma).
A gyümölcsök (alma, körte) magját és magházát kivágtam majd szeleteltem. Őrölt fahéjjal megszórtam, citromlével kicsit meglocsoltam. Burgonyát hámoztam, szeleteltem. Ételízesítővel bedörzsöltem.
Amikor minden elkészült, a sütőzacskóba rendeztem az előkészített nyersanyagokat. Két mandarint kicsavartam, összekevertem a páclevet a gyümölcslevével és azt is beleöntöttem a zacskóba. Szorosan lezártam és tepsibe helyeztem. Hústűvel több helyen, a felsőrészén megszurkáltam a zacskót, hogy tudjon majd a gőz távozni.
200 fokon, 1órát sütöttem, majd akkor felvágtam a zacskót és még 20 percig így pirítottam.
Nyers zöldségsalátát készítettem hozzá:
A vöröskáposztát, sárgarépát, zellergumót, vékony szálasra vágtam. Kapott pár csepp olíva olajat és meglocsoltam mandarin lével. Csodálatos lett, mely remek kiegészítője volt a gyümölcsös húsnak.
Jó étvágyat!