Gyors fánk, házi lekvárral
2016. január 19. írta: SzepiÁgi

Gyors fánk, házi lekvárral

Keverni-sütni-enni, ennyire egyszerű !

 

A mai világban, amikor mindenki lót-fut és kevés ideje marad a sütésre, főzésre, igyekezzünk annak legegyszerűbb módját megtalálni. Közeleg a farsang és ekkor mindenkinek az agya már a fánk sütés körül forog. Ha kevés az időnk, ajánlom ezt a pillanatok alatt elkészíthető változatot. persze nemcsak farsangra, bármikor készíthetjük. Félelmetes a hasonlóság, a sokkal több időt igénylő szalagos fánkkal.Ízre viszont vetekszik azzal.

dsc03816_renamed_by_iws.jpg

Ahogy én készítem:

Hozzávalók:
15 dkg liszt, 1 tojás, 1/2 csomag sütőpor, 2 dl natúr joghurt (helyettesíthető tejföllel), pici só, sütéshez olaj.
Elkészítés:
Keverjük-sütjük-esszük!
A hozzávalókat összedolgozzuk,

dsc03814_renamed_by_iws.jpg

majd kanállal a forró olajban szaggatjuk. (Vigyázat nagyon gyorsan sül!) Ha megfelelően bőséges olajban sütjük (legalább félig ellepi a fánkot), akkor magától is megfordul.

dsc03815_renamed_by_iws.jpg
Az olajat leitatjuk róla és porcukorral vagy vaníliáscukorral meghintve, házi készítésű lekvárral (legfinomabb a sárgabarack és áfonya) vagy boszorkányhabbal tálaljuk.

059_renamed_by_iws_1.jpg
Tanácsom, hogy többszörös adaggal készíts, mert nagyon kapós.A megadott mennyiségből 15-18 db készül.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr48286306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.