Töltött sajttekercs
2016. január 22. írta: SzepiÁgi

Töltött sajttekercs

Pikantériás rolád

 

Aki a sajtot szereti, ne hagyja ki ennek az elkészítését! Önmagában, hidegtálak kiegészítőjeként, húsok mellé tökéletes.

sajttekercs_renamed_by_iws.jpg

Ahogy én készítem:

Hozzávalók:
40 dkg trappista vagy edámi sajt, 1 doboz medvesajt (cikkes), 30 dkg vaj, 20 dkg sonka (selyemsonka vagy pulykasonka), 5 db keményre főzött tojás (10 perces), snidling, mustár, só, bors, 2 db nylon zsák (egymásba húzva), folpack, kevéske olaj.

Először a két fajta tölteléket készítjük el.

  1. A kemény tojások fehérje részét apróra vágjuk, 20dkg vajjal, a medvesajttal, az apróra vágott snidlinggel, sóval, borssal jól összedolgozzuk, masszává.
  2. A kemény tojás sárgáját elmorzsoljuk, adunk hozzá 10dkg vajat, mustárt, sót, borsot és jól kikeverjük.

Ezután, a 40dkg sajtot, a két egymásba húzott nylon zsákba helyezzük és forró vízbe lógatva, (hogy darab ne maradjon benne) megolvasszuk.

A folpackot beolajozzuk, és azon elnyújtjuk a sajtot, amilyen vékonyra csak tudjuk.
Az elnyújtott sajtot megkenjük a tojásfehérjés krémmel, rakunk rá egy sor sonkát, majd a
 mustáros krémet is rásimítjuk.
Ezután, amilyen szorosan csak tudjuk, feltekerjük a folpack segítségével.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük, kifagyasszuk és másnap szeleteljük.

Ne ijedjen meg senki az elkészítésétől, nem ördöngősség! Megéri a fáradtságot!

karacsony_013_renamed_by_iws.jpg

Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr978302030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása