Aki a sajtot szereti, ne hagyja ki ennek az elkészítését! Önmagában, hidegtálak kiegészítőjeként, húsok mellé tökéletes.
Ahogy én készítem:
Hozzávalók:
40 dkg trappista vagy edámi sajt, 1 doboz medvesajt (cikkes), 30 dkg vaj, 20 dkg sonka (selyemsonka vagy pulykasonka), 5 db keményre főzött tojás (10 perces), snidling, mustár, só, bors, 2 db nylon zsák (egymásba húzva), folpack, kevéske olaj.
Először a két fajta tölteléket készítjük el.
- A kemény tojások fehérje részét apróra vágjuk, 20dkg vajjal, a medvesajttal, az apróra vágott snidlinggel, sóval, borssal jól összedolgozzuk, masszává.
- A kemény tojás sárgáját elmorzsoljuk, adunk hozzá 10dkg vajat, mustárt, sót, borsot és jól kikeverjük.
Ezután, a 40dkg sajtot, a két egymásba húzott nylon zsákba helyezzük és forró vízbe lógatva, (hogy darab ne maradjon benne) megolvasszuk.
A folpackot beolajozzuk, és azon elnyújtjuk a sajtot, amilyen vékonyra csak tudjuk.
Az elnyújtott sajtot megkenjük a tojásfehérjés krémmel, rakunk rá egy sor sonkát, majd a
mustáros krémet is rásimítjuk.
Ezután, amilyen szorosan csak tudjuk, feltekerjük a folpack segítségével.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, kifagyasszuk és másnap szeleteljük.
Ne ijedjen meg senki az elkészítésétől, nem ördöngősség! Megéri a fáradtságot!
Jó étvágyat!