Már nem először készítettem lecsós csirkepörköltet, ezért az egyhangúság elkerülése érdekében egy "kicsi" újdonsággal egészítettem ki.Köretként az egészséges és vitaminokban gazdag hajdinát használtam, mely teljesen más jelleget kölcsönzött az ételünknek.
Ahogy én készítettem:
A csirkecombokat, kettévágtam, alsó és felső részre.
Vöröshagymát dinszteltem zsíron (ne sajnáljuk a hagymát belőle).
A csirkecombokat vegyítettem a hagymával, hagytam fehéredésig párolódni, majd megszórtam pirospaprikával és felöntöttem a kész lecsóval. Ezt a lecsót még én tettem el a nyáron, tehát tartósítót nem tartalmaz. Sóztam, borsoztam egy kicsit és együtt készre sütöttem.
Közben elkészítettem a köretet. Most a hajdinára esett a választás.
A hajdinát, langyos vízben megmostam és szűrőkanálon keresztül hagytam lecsöpögni.
Egy megfelelő méretű edényben 2-3 evőkanál olajat forrósítottam és erre öntöttem a lecsepegett hajdinát. Kavargatva, kicsit pirítottam, amíg kezdett kipattogni.
Akkor felöntöttem a hajdina kétszeres mennyiségének megfelelő húslével (ha nincs húslé, akkor ételízesítő és víz keveréke is jó).
Néhányszor megkavartam, és amikor újból felforrt, lefedtem. Szépen megdagadt és megpuhult a lében. Vitamin dús, nagyon egészséges köretet kaptam, mely jól harmonizált a lecsós hússal.
Közben a lecsós csirke is elkészült és lehetett tálalni.
Jó étvágyat!