Szeretjük a brokkolit minden formában. Most viszont egy kis levesre vágytam. Eddig mindig krémlevesként készítettem, tehát itt volt az ideje az újításnak. Túlléptem a krémlevesen és kényeztettem kicsit a brokkolit és természetesen magunkat is.Már is mutatom, írom, hogyan.
Ahogy én készítettem:
A brokkolit rózsáira szedtem. Sárgarépát, zellert, egy csomó petrezselyemzöldet, néhány rózsa brokkolit, ételízesítős vízben feltettem főni. Amikor puhára főttek, botmixerrel pépesítettem. Ezt a pépet, kevés zsíron állandó kavargatás mellett átforrósítottam, kevéske liszttel megszórtam, kicsit pirítottam és felengedtem a szükséges mennyiségű vízzel. Fűszereztem sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemzölddel. Amikor felforrt, a maradék brokkoli rózsákat is hozzáadtam és annak puhulásáig (néhány perc) főztem.
Levesbetétként, krumplis derelyét készítettem:
Egy nagyobb méretű krumplit megfőztem, majd összetörtem és vajjal, sóval, szerecsendióval jól kikevertem.
Tésztát gyúrtam, tojás, só, liszt felhasználásával (mint a levestésztákat).
Elnyújtottam.
Derelyevágóval kb. 5x5 cm-es kockákra vágtam.
Minden második négyzetbe egy kávéskanálnyi krumplit halmoztam és betakartam az üres tésztával.
Körbe a széleit, alaposan összenyomkodtam.
Forrásban lévő, sós vízben puhára főztem. Utána leszűrtem, lecsöpögtettem és olvasztott vajjal meglocsoltam.
Ez került a levesbe betétként.
Jó étvágyat!