Egészbe sütött ketchupos-mézes oldalas, sült zöldségekkel, krumplival
2016. február 02. írta: SzepiÁgi

Egészbe sütött ketchupos-mézes oldalas, sült zöldségekkel, krumplival

Ízes-színes sültek

 

Ennek az ételnek a készítéséhez csak akkor érdemes hozzá fogni, ha nagyon szép oldalasra (vastag, nem túl csontos, inkább porcos) sikerül szert tenni, mint most nekem.

046_renamed_by_iws_4.jpg

Ahogy én készítettem:
Az oldalast nem szeleteltem, hanem egyben hagytam és bedörzsöltem sóval, borssal, fokhagymával.

003_renamed_by_iws_10.jpg


Ételízesítő, méz, ketchup, rozmaring felhasználásával, keveréket készítettem egy megfelelő méretű edénybe és beletettem a fűszerezett oldalast. Megforgattam benne párszor és lefedtem, félretettem addig, amíg a többi alkotórésszel is elkészültem.

004_renamed_by_iws_12.jpg


Krumplit és zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, karalábé, tv paprika, lilahagyma) hámoztam, majd szeleteltem.Ételízesítőben megforgattam ezeket.
Amikor elkészültem, a tepsit kizsíroztam, belefektettem az oldalast és körberaktam a zöldségekkel.
A húsra még zsír darabokat tettem, a maradék páclevet is ráöntöttem.

011_renamed_by_iws_13.jpg

Lefedtem alufóliával és a sütőbe helyeztem. Nagy lángon sütöttem (200 fok), mivel ez nagy adag volt 1,5 órát. Akkor levettem a fóliát róla és még pirítottam 0,5 órán át. Ez lett az eredmény.

032_renamed_by_iws_3.jpg
Gyönyörű, bíborszínű salátával tálaltam.
Ehhez, céklát főztem, majd csíkokra vágtam. Lilakáposztát is vékony csíkokra vágtam, kiegészítve kevés fehérkáposztával is. Őrölt köménnyel, kevés sóval megszórtam, majd balzsamecetet és olíva olajat adtam hozzá. A cékla a fehérkáposztát is megszínezte, így kapta a szép, bíbor színt. Finom kiegészítője volt a sült zöldségeknek és húsnak.

018_renamed_by_iws_9.jpg

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr108346896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Holdmaci 2016.02.02. 18:01:10

Nem tudom elképzelni édes mézzel a sós fokhagymást hús. Ezért nem merek kockáztatni. Nem olcsó a hús egy nyugdíjasnak. És mi van ha nem ízlik a páromnak? Hogy hozhatom helyre.

Zsuzsanna Németh Varga 2016.02.02. 18:25:40

Minden nagyon gusztusos ,és szép tálalással kívánatos!

SzepiÁgi 2016.02.02. 18:32:11

@Holdmaci:
Én is nyugdíjas vagyok, de eszembe sem jutott, hogy nem lesz finom :)
Bátorítalak az elkészítésére, esetleg kisebb adagban. Szerintem nem fog még a párod sem csalódni benne. Persze a Ti ízléseteket én nem ismerhetem.

SzepiÁgi 2016.02.02. 18:33:15

@Zsuzsanna Németh Varga:
Többszöri dicséretedet is hálásan köszönöm <3