Én és a családom, szereti a leveseket, főleg ha az laktató, tartalmas. Ilyen ez az egyszerű zöldborsólevesem is.
Ahogy én készítem:
A sárgarépát megtisztítom, apróra kockákra vagdalom. Hagymás zsíron megdinsztelem, megszórom liszttel, pirospaprikával és felengedem húslével (kockából készített is jó). Sózom, borsozom és a borsót is hozzáadom. A zöldségek puhulásáig főzöm.
Közben elkészítem a petrezselymes grízgaluskát:
2 db tojást felütök, 1 evőkanál olajat hozzáadok, sózom, és habverővel jól felverem.
10 evőkanál grízzel, 1 mokkáskanál szódabikarbónával (vagy sütőporral), az aprított petrezselyemzölddel az egészet kikeverem.
Legalább félórát hagyom állni, majd a lassan fövő levesbe szaggatom, kanál segítségével.
20-30 percig fedő alatt főzöm.
Ezután tálalható, a finom gőzölgő leveske.
Jó étvágyat!