Zöldborsóleves, petrezselymes grízgaluskával
2016. február 10. írta: SzepiÁgi

Zöldborsóleves, petrezselymes grízgaluskával

Szeretjük, a tartalmas, laktató leveseket

 

Én és a családom, szereti a leveseket, főleg ha az laktató, tartalmas. Ilyen ez az egyszerű zöldborsólevesem is.

022_renamed_by_iws_7.jpg

Ahogy én készítem:

A sárgarépát megtisztítom, apróra kockákra vagdalom. Hagymás zsíron megdinsztelem, megszórom liszttel, pirospaprikával és felengedem húslével (kockából készített is jó). Sózom, borsozom és a borsót is hozzáadom. A zöldségek puhulásáig főzöm.

Közben elkészítem a petrezselymes grízgaluskát:

2 db tojást felütök, 1 evőkanál olajat hozzáadok, sózom, és habverővel jól felverem.
10 evőkanál grízzel, 1 mokkáskanál  szódabikarbónával  (vagy sütőporral), az aprított petrezselyemzölddel az egészet kikeverem.

010_renamed_by_iws_13.jpg


Legalább félórát hagyom állni, majd a lassan fövő levesbe szaggatom, kanál segítségével.

030_renamed_by_iws_6.jpg


20-30 percig fedő alatt főzöm.
Ezután tálalható, a finom gőzölgő leveske.

024_renamed_by_iws_7.jpg

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr808379200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

motoroskonyhaja 2016.02.10. 22:59:22

Azon kívül, hogy még koránt sincs szezonja, így mirelit lett az alapanyag.... Amúgy én így készítem:
motoroskonyhaja.blog.hu/2015/02/24/tuzes_zoldborsoleves_tojasos_habgaluskaval

SzepiÁgi 2016.02.11. 21:38:12

@motoroskonyhaja:
Köszönöm, hogy megosztottad, mert ez a verzió is nagyon tetszik. Legközelebb ki fogom próbálni.
Az én mirelitem "házi", a saját kertemből, adalék mentesen fagyasztott.
Még egyszer köszönöm a receptedet.