Csirkeszárny pörkölt, petrezselymes kuszkusszal
2016. február 15. írta: SzepiÁgi

Csirkeszárny pörkölt, petrezselymes kuszkusszal

Egyszerűen finomat

 

A jól bevált pörköltünket most egy nagyon finom kísérővel dobtam fel. Így az egyszerű pörköltből sikerült egy új, "izgalmas" fogást készíteni.

039_renamed_by_iws.jpg

Ahogy én készítem:

A szárnyakat háromszög alakba összehajtogatom.

011_renamed_by_iws_14.jpg

A hús mennyiségéhez viszonyítva, negyedrésznyi súlyú vöröshagymát kockákra vágok.

Zsíron, a hagymát üvegesre dinsztelem, majd a tűzről levéve fűszerpaprikát és zúzott fokhagymát adok hozzá és jól összekeverem. Ráteszem a húsdarabokat, átforgatom és visszateszem a tűzre. A hús fehéredéséig pörkölöm. Ezután annyi vízzel, ami éppen csak ellepi, felengedem. Beleteszem a fűszereket (só, bors, őrölt kömény, koriander, majoranna, chili paprika) és jól átforgatom. Lefedem és csak éppen gyöngyözve pörkölöm kb. 40 percig, néha megkavargatva. Vizet csak akkor kell ráönteni, ha már leragadna. Így kapunk sűrű, szaftos pörköltet.

Petrezselymes kuszkuszt készítettem:
A petrezselyemzöldet finomra aprítottam.
Az elkészítendő kuszkuszt kimértem. Másfélszeres mennyiségű enyhén sós vízben, a petrezselyem zöldet tűzre tettem és felforraltam. Amikor felforrt, levettem a tűzről, hozzáadtam a kimért kuszkuszt, összekevertem és lefedtem. 20-25 perc alatt a kuszkusz megdagadt és megpuhult.
Ez lett a pörkölt kísérője.
A kuszkusz a durumbúza darája, mely úgy készül, hogy daraszemeket nagyon finom lisztréteggel vonják be, így azok könnyebben magukba szívják a nedvességet. Kinézetre inkább gabonafélének tűnik, és megfőzni is úgy szokás. Megfőzve viszont a tarhonya tésztára hasonlít. Nálunk is egyre több helyen kapható.

047_renamed_by_iws_2.jpg


Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr388391446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása