Tócsni gyros ízesítésű hússal, fokhagymás, kapros öntettel
2016. február 18. írta: SzepiÁgi

Tócsni gyros ízesítésű hússal, fokhagymás, kapros öntettel

Halmozzuk az élvezeteket

 

 Ami a tálon látható, külön-külön is megállná a helyét, de így együttesen tökéleteset és laktatót alkotnak.  Próbáljátok ki bátran!

gyros_005_renamed_by_iws.jpg


 

Ahogy én készítem:

Tócsni:

A burgonyát lereszelem (személyenként két db-ot) és annyi liszttel sűrítem, hogy ne folyjon. Ütök bele tojást és fűszerezem (zúzott fokhagyma, bors, só, őrölt pirospaprika) és alaposan összekeverem. Bő, forró zsiradékba kanállal halmozok adagokat, egy kicsit meglapítom és mind két oldalát szép arany sárgára sütöm. Papírtörlővel leitatom róla a fölösleges zsiradékot és tálalom vagy tálalásig melegen tartom.

Gyros ízesítésű hús:

gyros_006_renamed_by_iws.jpg


Tetszőleges húsból készíthető (én pulyka vagy csirke mellből szoktam leginkább).
A húst apróbb kockákra vágom. Zsiradékon egy fej apró kockákra vágott vöröshagymát dinsztelek, majd zúzott fokhagymát is adok hozzá és azonnal ráteszem a felkockázott húst. Fűszerezem (bazsalikom, majoranna, rozmaring, borsikafű, fekete bors, kakukkfű, őrölt kömény, oregánó, só).Ha szükséges kevés vizet öntök alá és puhára párolom. Ha wok edényben készítem, vizet nem igényel. Ha megpuhult, már tálalható is vagy tálalásig melegen tartom.

 

Öntet:

004_renamed_by_iws_14.jpg


Joghurtba vagy tejfölbe, zúzott fokhagymát és apróra vágott kaprot alaposan elkeverek, ízlés szerint sózom és külön tálalom. Díszítésre használok belőle.

gyros_003_renamed_by_iws.jpg

 


Jó étvágyat!

 



A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr558401904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.