Imádom a színes, tartalmas leveseket, aminek már a látványa is jól esik!
Aránylag gyorsan elkészíthető, ez a remek kis leveske, ami azonkívül, hogy ízletes és laktató, még mutatós is
.
Ahogy én készítettem:
Zöldségeket hámoztam és szeleteltem. Csak négyféle zöldséget használtam, kétszínű (narancs és citromsárga) répát, brokkolit és karfiolt.
Apró húsgombócokat készítettem:
A darált húst (0,5 kg) fűszereztem sóval, borssal, fűszerpaprikával, őrölt köménnyel. Egy tojást ütöttem bele, 3 evőkanál zsemlemorzsát adtam hozzá. Alaposan összegyúrtam és hagytam egy félórát állni. Utána vizes kézzel a húspépből, diónyi gombócokat készítettem.
Eperszalag tésztát főztem ki (ezt nem én készítettem, hanem készen vásároltam), bő sós, forrásban lévő vízben. Miután puhára főtt, leöblítettem hidegvízzel és félretettem.
Zsíron apróra vágott vöröshagymát dinszteltem, rádobtam a zöldségeket és pároltam 15 percig.
Ezt követően megszórtam liszttel, néhányszor átforgattam és a tűről levéve megszórtam pirospaprikával, őrölt borssal, sóval és belenyomtam két cikk fokhagymát is. Visszatettem a tűzre és felengedtem a szükséges leves mennyiségnek megfelelő húslével. Jól összekavartam, és az újra forrástól számított 10 percig hagytam főni. Ekkor bele raktam a húsgombócokat és ezzel is főztem 20 percet, ekkorra a zöldségek és a gombócok is puhára főttek. Megszórtam apróra vágott petrezselyem zölddel és levettem a tűzről. Az előre kifőzött tésztát is hozzáadtam és tálaltam.
Jó étvágyat!