Mazsolás, túrós pite
2016. február 20. írta: SzepiÁgi

Mazsolás, túrós pite

A piték "királynője"

 

Szerintem a piték a sütemények egy nagyon egyszerű, nem időigényes, kevés alapanyagot igénylő formái. Sok változatát készítem, de nálunk ez a fajta a legkedveltebb.

suti_0045_renamed_by_iws.jpg

Ahogy én készítem:


Tészta hozzávalói:

50 dkg liszt, 20 dkg margarin, 1 kis dobozos tejföl, 4 db tojás sárgája, 1 csomag sütőpor, 10 dkg cukor


Töltelék hozzávalói:
50 dkg túró, 10 dkg mazsola, 20 dkg cukor, 1 csomag vaniliás cukor, 1 evőkanál vaniliás pudingpor, 1 citrom reszelt héja, 4 db tojás fehérje

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összegyúrjuk, kettéosztjuk, és fél órát pihentetjük.
A töltelék összetevőit is összekeverjük, a tojás fehérje kivételével. Abból kemény habot verünk és fakanállal adagoljuk a krémhez.

A tésztát, egyenként tepsi méretűre elnyújtjuk.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe helyezzük az egyik lapot és megkenjük a túrókémmel. Ráhelyezzük a másik tészta lapot is. Cukros vízzel megkenjük a tetejét és tartalék lángon kb. 45 percig sütjük.

Tálaláskor a tetejét meghintjük vaniliás-vagy porcukorral.

kaja_003_renamed_by_iws.jpg


Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr248407006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.