A gyümölcsök egészségesek és minden évszakban finomak, akár nyersen, akár sütve-főzve.
Egy finom, jól lehűtött gyümölcsleves télen ,nyáron üdítően hat.
Ahogy én készítem:
Ehhez a befőtteket (én használtam magozott meggyet, cseresznyét, sárgabarackot), lével együtt beleöntöm egy megfelelő méretű edénybe, az almának a magházát, szárát eltávolítom és kockákra vágva azt is hozzáadom. Idénybe friss gyümölcsöket használok, természetesen kimagozva.
Kétszeres mennyiségű hideg vízzel felteszem főni. Ízesítem egész fahéjjal, szegfűszeggel, pici sóval, ízlés szerint cukorral, vagy édesítővel. Forrástól számított 10 percig hagyom főni. Két szedő kanálnyit kimerítek a fövő gyümölcsök levéből egy edénybe, hogy kicsit hűljön.
Közben 2,5 dl főzőtejszínbe elkeverek 1 csomag főzős vaníliás pudingport és a korábban félretett gyümölcslevet ráöntve, alaposan simára dolgozom. Szűrőkanálon keresztül, állandó kevergetés közben öntöm a fövő levesbe. Amikor kezd sűrűsödni, kikapcsolom a tűzhelyet. Először hideg vízbe állítva, majd hűtőbe téve jó lehűtöm.
A habgaluskához:
Csak a tojás (3-4 db) fehérjéire van szükség, amit vaníliás cukorral meghintve, kemény habbá verek. Lobogó, forró vízbe kanalanként nagyobb méretű galuskákat rakok, és mindkét oldalukat (3-3 percig) főzöm. Szitára szedem ki és hagyom jól kicsöpögni. Tálaláskor a hideg gyümölcsleves tetejére szedem.
Mikroban is el lehet készíteni, 900W-on 1 percig. Kipróbáltam, úgy is működik, csak én nem szeretem a mikroban készült ételeket.
Jó étvágyat!