Kedves dísze és egyben finomság is a húsvéti asztalon ez a torta. Nincs egyedül, vannak társai is...
Ahogy én készítem:
Hozzávalók:
A tésztához: 30 dkg rétes liszt, 3 db tojás, 30 dkg reszelt sárgarépa, 1,5 dl olaj, 25 dkg porcukor, 1 csomag vaniliáscukor, 1 mokkáskanál fahéj, 1 csomag sütőpor.
A mázhoz: 10 dkg porcukor, 2 evőkanál vaj,1 tojásfehérje, kevés citromlé
A cukrot kikavarom a tojások sárgájával és az olajjal. Hozzáadom az apróra reszelt sárgarépát, a vaniliáscukrot és a sütőporos lisztet. Alaposan összekavarom. Kis fahéjjal és reszelt citromhéjjal ízesítem. A tojás fehérjéből habot verek, óvatosan a masszához forgatom. Kivajazott, lisztezett tortaformába simítom. Előmelegített sütőben, tűpróbáig sütöm.
A máz hozzávalóit kb. méz sűrűségűre kavarom és a kihűlt tortát bevonom vele.
Marcipán vagy sárgarépából faragott répácskákkal díszítem.
Sok fajta szilikonos formát lehet kapni, és az ebben sütött nyuszi, bari forma is vidám dísze és finom falat lehet a húsvéti asztalon.