Répatorta és társai, a húsvéti asztalra
2016. március 20. írta: SzepiÁgi

Répatorta és társai, a húsvéti asztalra

Nem csak a nyuszik szeretik a répát

 

Kedves dísze és egyben finomság is a húsvéti asztalon ez a torta. Nincs egyedül, vannak társai is...

abc_027_renamed_by_iws.jpg

Ahogy én készítem:

Hozzávalók:
A tésztához: 30 dkg rétes liszt, 3 db tojás, 30 dkg reszelt sárgarépa, 1,5 dl olaj, 25 dkg porcukor, 1 csomag vaniliáscukor, 1 mokkáskanál fahéj, 1 csomag sütőpor.

 A mázhoz: 10 dkg porcukor, 2 evőkanál vaj,1 tojásfehérje, kevés citromlé

A cukrot kikavarom a tojások sárgájával és az olajjal. Hozzáadom az apróra reszelt sárgarépát, a vaniliáscukrot és a sütőporos lisztet. Alaposan összekavarom. Kis fahéjjal és reszelt citromhéjjal ízesítem. A tojás fehérjéből habot verek, óvatosan a masszához forgatom. Kivajazott, lisztezett tortaformába simítom. Előmelegített sütőben, tűpróbáig sütöm.

A máz hozzávalóit kb. méz sűrűségűre kavarom és a kihűlt tortát bevonom vele.
Marcipán vagy sárgarépából faragott répácskákkal díszítem.

agi_017_renamed_by_iws.jpg

Sok fajta szilikonos formát lehet kapni, és az ebben sütött nyuszi, bari forma is vidám dísze és finom falat lehet a húsvéti asztalon.

019_renamed_by_iws.jpg

 

014_renamed_by_iws_1.jpg


A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr538507218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.