Cipóban sült sonka a húsvéti asztalra
2016. március 21. írta: SzepiÁgi

Cipóban sült sonka a húsvéti asztalra

Húsvétkor, a nyuszié a főszerep

 

Nagyon mutatós a húsvéti asztalon a formázott cipóban sült sonka. Nemcsak mutatós, de laktató és finom is.
Megmutatom, én hogyan formáztam.

 husvet_054_renamed_by_iws.jpg
Hozzávalók:
0,5 kg liszt,  1 mokkáskanál só, 1 teáskanál cukor, 1 csomag szárított élesztő (fél kg liszthez) 3 dl víz (meleg, de nem forró), 1 db tojás, 70-80 dkg házi füstölt sonka, vagy kötözött sonka, megfőzve. Lehet csülök is, de akkor főzést követően ki kell csontozni.

cipoban_sult_csulok_renamed_by_iws.jpg


Ahogy én készítem:
A hozzávalókból megdagasztom a cipó tésztáját. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán akkorára nyújtom, hogy a főtt sonkát kényelmesen belecsomagolhassam. (Csak akkor csomagolom, ha a sonka már teljesen kihűlt, leszikkadt!) Sütés előtt formázom vagy díszítem, tetejét tojással megkenem.

husvet_013_renamed_by_iws.jpg

 A formázott tésztát tepsibe teszem, majd előmelegített forró sütőbe megsütöm. Tűpróbát végzek az ellenőrzéshez.

husvet_026_renamed_by_iws.jpg

 

husvet_046_renamed_by_iws.jpg

A megsült tésztát hagyom kihűlni, csak azután vágom fel.

husvet_063_renamed_by_iws.jpg

Jó étvágyat!




A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr648510140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.