Pitypang mézállagú szirup
2016. április 19. írta: SzepiÁgi

Pitypang mézállagú szirup

Gyomnövényből, finom, egészséges "méz"

 

Sokan kiirtják a kertjükből ezt a növényt, pedig nagyon fontos, egészségünk védelme érdekében. Méregtelenítő, májvédő, regeneráló hatással bír. Minden része (gyökér, levél, virág) hasznosítható. Én most a virágjából készült "méz" receptjét közlöm.

11149300_865301130207914_2212184413756543475_n_renamed_by_iws.jpg

 

Így készítettem:

Napsütéses időben, teljesen kinyílt,180-200 virágot szedtem, (közvetlen a virág alatt csíptem le). Lehetőleg nem szennyezett, vegyszermentes helyről szedjük a virágokat. Nem kell megmosni, csak jól kirázni. 0,8 l vízben főztem egy citrommal (melyet meghámoztam és karikára vágtam), 40 percig lassú lángon.
Utána, gézen keresztül leszűrtem, a virágokat jól kinyomkodva, 50 dkg cukrot adtam a léhez és lassú tűzön kb. 40 percet főztem még.
Csirátlanított üvegekbe töltöttem és száraz dunsztba tettem.
Nem kell megijedni az állagától, mert ilyenkor még folyós, de ahogy hűl, felveszi a méz formát!

Nagyon szép a színe, egészséges és finom !
Vajas kenyérre csurgatva, teába, kávéba, sütemények ízesítésére is használható.

11150518_971312086232791_3156749208224361791_n.jpg

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr408645316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása