Már lehet májusi gombákra vadászni, amik ízletesek, illatosak. Nem árt azonban szakemberrel megvizsgáltatni a saját magunk által szedetteket. Ha nem jutunk ilyen gombához, akkor a jól bevált csiperkét is lehet használni, bár annak az íze nem annyira intenzív.
Ahogy én készítettem:
A gombát alaposan megmostam és apróbb darabokra vágtam.
Egy jó nagy fej vöröshagymát, apró kockákra vágva, zsíron megdinszteltem. Utána rádobtam a gombát, jól összekevertem és ízesítettem. Sót, borsot, fűszerpaprikát, egy cikk zúzott fokhagymát, egy lapos, mokkáskanálnyi kakukkfüvet, nagy csokor aprított petrezselyemzöldet adtam hozzá. Addig pároltam, amíg a gomba zsírjára nem sült. Ezt követően, levettem a tűzről és ízlésünknek megfelelő mennyiségű tejfölt kevertem bele. Tálaláskor még szervíroztam tejfölt, hogy mindenki ízlésének megfelelően tudja adagolni hozzá.
A színes, ízesített durumtésztát, bő forrásban lévő sós vízbe öntöttem, majd pár perc után levettem a tűzről és fedővel lefedtem. Hagytam a gőzben puhulni, amikor elérte a kellő puhaságot, leszűrte, lecsepegtettem , egy evőkanálnyi olíva olajjal összekevertem, apróra vágott kaporral megszórtam és tálaltam.
Jó étvágyat!