Epres zabpehely puding
2016. május 06. írta: SzepiÁgi

Epres zabpehely puding

Cuki páros

 

Kezdődik az eperszezon. Szeretjük a földiepret. Nyersen fogyasztva a legegészségesebb, de ha mégis tartalmasabb nasira vágyunk, ne sajnáljunk belőle egy kis epret.

024_renamed_by_iws_1.jpg

Ahogy én készítettem:


15 dkg zabpelyhet aprítóval liszt állagúra zúztam.

001_renamed_by_iws.jpg


20 dkg földiepret is az aprítóval kisebb darabokra törtem.

002_renamed_by_iws_4.jpg


6 dl tejet, 1 evőkanál  nádcukorral és 1 evőkanál vanilliáscukorral (az adagot ízlés szerint lehet változtatni, de édesítőt is használhatunk, 1 mokkáskanál sóval felforraltam. A forrásban lévő tejhez adtam az aprított epret, 2-3 percet forraltam a tejjel, utána a zablisztet és mint amikor pudingot készítünk, állandó kevergetés mellett a kívánt sűrűségűre főztem.
Lehűtöttem.
2 dl tejszínhabot, kemény habbá vertem és ezzel, valamint pár szem friss földieperrel díszítettem.

011_renamed_by_iws_3.jpg


Tálkába vagy pohárba is lehet szervírozni.

034_renamed_by_iws.jpg


Kellemes nassolást!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr128692220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mtibor64 2016.05.07. 17:59:30

Bocs,csak a leírásból kimaradt,hogy mi lett az eperrel!

SzepiÁgi 2016.05.07. 19:32:36

@mtibor64:
Nagyon szépen köszönöm az észrevételt és nagyon igaza van. Pótoltam.