Sajnos nincs horgász a családban, ezért kénytelen vagyok a multik polcairól választani halat.Egy hónapban egyszer- kétszer készítek halételt valamilyen formában. Most ezt a változatot próbáltam ki, ami elnyerte a családom tetszését.
Ahogy én készítettem:
A haltörzsek, hasi részét felhasítottam, a gerincét éles késsel kimetszettem.
A túrót villával összetörtem, sóztam, fehér borsoztam, aprított kaporlevelet és negyedekbe vágott, kimagozott olívabogyót adtam hozzá.
A hasüreget ezzel a keverékkel töltöttem ki.
Fűszerkeveréket készítettem 1 mokkáskanálnyi fűszerekből ( tengeri só, szárított fokhagyma, szárított kaporlevél, curry, szegfűszeg, bors, kurkuma, chilli, koriander, édeskömény, rozmaring, borókabogyó, bazsalikom), amit jól összekevertem és ezzel dörzsöltem be a haltörzseket.
Visszaigazítottam eredeti alakjára, beirdaltam és paprikás lisztbe jól megforgattam.
Bő, forró olajban szép pirosra sütöttem.
Kapros, vajas burgonyapürével tálaltam.
Tartármártást is kínáltam hozzá.
Jó étvágyat!