Gombás lepény melegen, hidegen
2016. május 17. írta: SzepiÁgi

Gombás lepény melegen, hidegen

Az ezerarcú gomba

 

 A családom nagyon szereti a gombát, én pedig igyekszek a minél változatosabban történő elkészítésére. Most egy melegen, hidegen sőt szendvicsként is fogyasztható gombás ételt kreáltam.

 055_renamed_by_iws.jpg

Ahogy én készítettem:


Kockára vágott húsos erdélyi szalonnán az apróra vágott hagymát megfonnyasztottam, majd hozzátettem a vékonyra szeletelt gombát. A levét elfőztem.
1,5 dl  tejben felpuhítottam  2 db  zsemlét, majd kicsavartam.
Jól összekevertem a gombás masszát a zsemlével és a fűszerekkel (só, bors, kömény, zúzott fokhagyma, vágott petrezselyemzöld). Felvertem 4 db tojást, megszórtam ételízesítővel, ezt is hozzáöntöttem, ezzel is jól összedolgoztam.
Kivajaztam egy edényt vagy tepsit (én teflon lábast használtam), beleöntöttem a masszát és sütőben szép aranysárgára megsütöttem. Akkor jó, ha már megkeményedik a massza, ezt tűpróbával is meg lehet nézni.

049_renamed_by_iws_1.jpg

Melegen, hagymás tört, kapros burgonyával és tejföllel tálaltam. Friss salátával (egy kis balzsam ecettel és olíva olajjal megöntve) nagyon finom.

054_renamed_by_iws_1.jpg


Hidegen, zöldségekkel, szervírozható.

068_renamed_by_iws.jpg


De szendvicsnek is tökéletes, mert jól szeletelhető.

 051_renamed_by_iws_1.jpg

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr78725538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.