Bográcsban főtt, egyszerű gulyásleves
2016. május 20. írta: SzepiÁgi

Bográcsban főtt, egyszerű gulyásleves

Bográcsozni, hú de jó...

 

A mi családunk, nagyon szeret a szabadban bográcsozni, milyent bejön a jó idő. A bográcsban főtt ételek sokkal finomabbak, mint a tűzhelyen készítettek. Természetesen meg van a maga hangulata is, mert általában társasággal szoktunk bográcsozni, közben jót beszélgetünk, játszadozunk. Ez alkalommal csak egy egyszerű, zöldségmentes  gulyásleves készült a bográcsban.

014_renamed_by_iws_6.jpg

 

Ahogy én készítem:
A bográcsban először egy tenyérnyi kockázott szalonnát olvasztok ki. A zsírjában sok aprított vöröshagymát párolok, majd tv paprikát és paradicsomot szeletelek hozzá. Ha a paradicsom szétfőtt, akkor őrölt pirospaprikával szórom meg (aki szereti, csípőset is tehet) és felöntöm 2-3 dl vörösborral. Bele teszem a kockázott húst és jó elkeverem. Csak akkor teszek rá mindig kevés vizet, ha tapadni kezd a hús a bogrács aljához, tehát pörkölöm azt. Ügyelek arra , hogy mindig csak kicsit rotyogjon és lassan süljön. Fűszerezem még borssal és őrölt köménnyel, sót csak akkor teszek rá, ha a hús már kellően megpuhult.
Közben burgonyát hámozok, kockákra vágom.
Ha a hús puha,  hozzáadom a krumplit, öntök annyi vizet hozzá, hogy ellepje a hús, krumpli keveréket.

006_renamed_by_iws_3.jpg

 

Rövid időn belül a krumpli is megfő  és már fogyasztható is.
Friss kenyérrel és csípős paprikával tálalom.

020_renamed_by_iws_1.jpg

 

Természetesen ilyenkor elengedhetetlen, hogy utána leöblítsük egy kis finom borral vagy sörrel.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr938735238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása