Szinte nemzeti eledelként nyilvántartott ételünk a lecsó. A magyarok általában nagyon szeretik. Ahány ház, annyi lecsó recept, most én a saját verziómat mutatom meg, hátha valaki még talál benne "érdekességet".
Ahogy én készítem:
A paradicsomot meleg víz alá teszem és a héját lehúzom majd felaprítom, a paprikát megmosom, kicsumázom, és azt is felaprítom. A vöröshagymát is darabolom ( én szálasra, fél körbe szoktam vágni). A szalonnát felkockázom, levágom a bőrről. A kolbászt karikára vágom. Ha minden előkészülettel megvagyunk, akkor hozzá foghatunk az elkészítéséhez.
Lassú tűzön a szalonnát elkezdem sütni, amikor üvegessé válik, ráteszem a felaprított vöröshagymát. Sózom, borsozom. Beleteszem a kolbászt, 5-10 percig együtt sütöm a hagymával. Ezt követően a felaprított paprikát is rádobom és annak összerogyásáig sütöm együtt. Utána a paradicsomot is hozzáadom és közepes hőfokon puhára főzöm.
Mivel mi sok paradicsommal szeretjük, bő leve szokott lenni, de ezt felvert tojással besűrítem.
Jó melegen tálalva, erőspaprikát kínálva hozzá és friss kenyérrel tunkolva az igazi.
Jó étvágyat!