Bodzavirág köntösben és bodzaméz
2016. június 02. írta: SzepiÁgi

Bodzavirág köntösben és bodzaméz

Érdekességek bodzavirágból

 

A szörpömet már korábban bemutattam a blogomon, most újabb két érdekességet szeretnék megosztani veletek.

11059562_986311388066194_4101213816799307997_n_renamed_by_iws.jpg

Bodzavirág köntösben

Ahogy én készítettem:
10-15 db bodzavirág szükséges hozzá, melyen a zöld szárrészt is rajta hagyjuk. Megmossuk, papírtörlőn lecsurgatjuk, leitatjuk a vizet róla. 
A köntös: 30 dkg liszt, 4 egész tojás, 1 evőkanál porcukor, 1 db kikapart vaníliarúd,½ l tej, csipet só alapos összedolgozásával készül. A palacsintatésztánál kicsit sűrűbb masszát kell kapjunk.

Egy edényben olajat hevítünk (legalább 2 ujjnyi magasan legyen olaj a lábasban). A virágokat a szárrésznél fogva megmártjuk a tésztába többször belenyomkodva, és hirtelen kisütjük mind két oldalát. Papírtörlőre szedjük, és jól lecsöpögtetjük az olajtól. Porcukorral meghintve vagy
bodzamézzel kicsit meglocsolva fogyasztható (a szárrészt ne együk meg, mert keserű). 
Nagyon finom, exkluzív nassolnivaló!

Ha valaki az akác ízét és illatát részesíti előnyben, akkor abból is elkészítheti.

Váljon egészségetekre!

 

11206050_983292248368108_3465120862495235673_n.jpg

Bodzaméz

Szedjünk hozzá 50 db szép, nagyfejű bodzavirágot. 
1,5 l vízben főzzük 30 percig, majd szűrjük le. A léhez adjunk hozzá 1 kg kristálycukrot (nád cukorral még finomabb) és 2 db citrom kifacsart levét. Jól kavarjuk össze, és még további 1 órát főzzük. Kavargassuk gyakran, mert habosodik, és könnyen kifut az edényből.
Ezt követően már csak sterilizált üvegekbe kell tölteni, néhány percre fejre állítani és száraz helyre rakni, majd élvezni a színét és zamatát.

Egészségünkre fog válni.

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr478772130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.