Epres piskóta torta
2016. június 03. írta: SzepiÁgi

Epres piskóta torta

Eperszezonban ez kihagyhatatlan...

 

A földieper nagyon finom és gusztusos gyümölcsünk. Széles palettája van a felhasználásának frissen és átmentve későbbi időszakra is. Ez a könnyen elkészíthető édesség sem hagyható azonban ki...

11054406_993547947342538_946921783698877394_n_renamed_by_iws.jpg

 

Ahogy én készítettem:


Piskóta:
Tojásonként 3 dkg cukrot, 3 dkg lisztet használok, és 1/4 csomag sütőport. (Én ezt az adagot dupla mennyiséggel készítettem.)
A tojást kettéválasztom. A fehérjét felverem a fele cukorral, majd a sárgáját is kikeverem a cukor másik felével. A sárgáját hozzákeverem a fehérjéhez. A lisztet elkeverem a sütőporral és a tojáshoz keverem fakanállal, óvatosan. A tortaforma alját sütőpapírral kibélelem. Beleöntöm a tésztát, és egyenletesen elosztom. 180 fokon sütöm (a tészta mennyiségétől függően) kb. 35-40 percig. A sütést tűpróbával ellenőrzöm.Ha megsült, hagyom kihűlni és utána két vagy három lapot vágok belőle.


Töltelék:
Ízlés szerinti epret, porcukorral turmixolok, (epervelőt készítek).
A tejszínt (Hulala) jó kemény habbá verem, majd az epervelőt belekavarom óvatosan, ezzel töltöm meg a tortát, 2-3 rétegben. 
Kívül tejszínnel bevonom, és eper szemekkel díszítem.
Jó lehűtve tálalom.

11128355_982639561766710_6670626438051819562_n_renamed_by_iws.jpg

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr328776224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.