Krumplilángos gombával és sajttal töltve
2016. június 05. írta: SzepiÁgi

Krumplilángos gombával és sajttal töltve

Bár nem spóron sült mint nagymamámnál, de így is finom lett

 

Gyerekkorom kedvenc étele volt a spóron sütött krumplilángos. Most ezt a receptet gondoltam kicsit tovább és készítettem el ennek töltött változatát. Bár nem spóron sütöttem, de így is finom volt.

062_renamed_by_iws_1.jpg

Ahogy én készítem:

1 kg krumplit meghámozok, darabolok és sós vízben puhára főzök. Ha megfőlt, leszűröm, alaposan lecsepegtetem és még melegen összetöröm.

029_renamed_by_iws_1.jpg


Hagyom kihűlni. Ezt követően adok hozzá, két teáskanál sót, 35 dkg lisztet (ez a krumpli minőségétől függően változhat valamelyest), 1 tojássárgáját és 1 evőkanál olvasztott zsírt. Puha tésztát gyúrok belőle. Lisztezett gyúrótáblán rudat formázok belőle, melyet utána 1 cm vastag darabokra vágok. A korongokat mindkét oldalról kicsit meglisztezem és palacsinta nagyságúra nyújtom.

040_renamed_by_iws.jpg


Elkészítem a tölteléket:
A gombát alaposan megtisztítom, megmosom és nem túl apró darabokra vágom.

005_renamed_by_iws_1.jpg


Vöröshagymát apróra vágva zsíron megdinsztelem, adok hozzá tv paprikát szeletelve  és egy paradicsomot, amiről a héját lehúzom. Fűszerpaprikával megszórom és rádobom a szeletelt gombát (most vargányát használtam, ami nagyon finom, intenzív ízű gomba). Sóval, borssal fűszerezem. Zsírjára sütöm. Hagyom kicsit hűlni.
Sajtot reszelek.

Az elnyújtott tésztakorongra gombát egyenletesen elosztva teszek és bőven megszórom reszelt sajttal.

043_renamed_by_iws.jpg

Egy másik lappal beterítem, a szélét kicsit visszahajtom és jól összenyomom, hogy sütés közben a töltelék a korongok között maradjon.

046_renamed_by_iws.jpg


A palacsintasütőt vékonyan kizsírozom és nem nagy lángon, hogy a tészta átsüljön, mindkét oldalát megsütöm.

Melegen még a tetejét megszórom reszelt sajttal és tálalom.

050_renamed_by_iws.jpg

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr88781454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Silbermann 2016.06.05. 19:10:10

Kedves Ági!
Minden egyes alkalommal megállapítom, hogy receptjei, illetve az elkészített ételek kimerítik az izgatás fogalmát!
Régen ezért keményen büntettek. :)))

SzepiÁgi 2016.06.05. 23:17:24

@Silbermann:
Szerencsére már ez a kor elmúlt.
Számomra az lenne a büntetés, ha akiknek készítem nem ennék meg!
Köszönöm és jót mosolyogtam, kedves hozzászólásán.