Kapros salátaleves, főtt tojással
2016. június 06. írta: SzepiÁgi

Kapros salátaleves, főtt tojással

Üdítően finom leveske

 

Sokan nem szeretik ezt a levest, pedig amikor beköszönt a meleg, ennél kellemesebb, üdítőbb levest el sem lehet képzelni. Egyszerű, könnyen elkészíthető és egészséges...

10429450_950927538271246_1131136163182323123_n_renamed_by_iws.jpg

Ahogy én készítem:

A salátát alapos mosás és lecsepegtetés után, apróbb darabokra tépem.
Kevés zsiradékon, kicsit megfonnyasztom.
Megszórom liszttel, egyet-kettőt kavarok rajta és állandó kavargatás mellett felengedem fele-fele arányú tej-víz keverékkel, annyival amennyi levesre lesz szükségünk. Sózóm, borsozom, áttört fokhagymával és apróra vágott kaporral ízesítem.
Jól megkeverem és 10-15 percig hagyom forrni.
A levéből kiveszek és tejfölös ( lehet joghurt is) habarást készítek. Ezt hozzászűröm a leveshez és pár percig kavargatva főzöm. 
Tálaláskor, főtt, negyedelt tojásokat teszek a tetejére. Aki szereti kicsit savanykásan, citromlével teheti ezt meg.
A főtt tojás helyett készíthetünk buggyantott tojást vagy ízlés szerint más feltétet is, de el is hagyható.

014_renamed_by_iws_8.jpg


Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr778784456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.