Kavart ribizlis süti
2016. június 21. írta: SzepiÁgi

Kavart ribizlis süti

A gyümölcsös sütinek nincs párja

 

Ajánlom mindazok figyelmébe ezt a gyorsan elkészíthető sütit, akik nem szeretik a túl édes süteményeket. Ebben tökéletes összhangban van az édes és a fanyar, savanykás íz.Annyira finom, hogy szinte eteti magát!

022_renamed_by_iws_1.jpg

Ahogy én készítem:

Hozzávalók (35 x 25 tepsihez, kb. 20 db) :
40 dkg kristálycukor (én nádcukorral készítettem, használhatunk édesítőszert is) , 40 dkg liszt, 3,5 dl tejföl, 1 csomag sütőpor, 2 tojás, 50 dkg leszárazott ribizli, 2 csomag vanilliáscukor, 1 evőkanál őrölt fahéj

Elkészítése:

Egy tálban összekeverem a cukrot, a lisztel elkevert sütőport, a tojást, a tejfölt. Folyékony, sima masszát kell kapni.
A tepsit kivajazom, kilisztezem és a tésztát egyenletesen elosztva a tepsibe öntöm.
A ribizlit 1 csomag vanilliáscukorral és a fahéjjal összekeverem és ráöntöm a tészta tetejére.
Előmelegített sütőben 40 percig sütöttem (ajánlatos tűpróbát végezni).

010_renamed_by_iws_2.jpg


Amikor kihűl, szeletelem és a tetejét vanilliáscukorral megszórom.

004_renamed_by_iws_4.jpg

Nem lehet betelni vele, szinte eteti magát.

015_renamed_by_iws_2.jpg
Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr768829536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása