Ajánlom mindazok figyelmébe ezt a gyorsan elkészíthető sütit, akik nem szeretik a túl édes süteményeket. Ebben tökéletes összhangban van az édes és a fanyar, savanykás íz.Annyira finom, hogy szinte eteti magát!
Ahogy én készítem:
Hozzávalók (35 x 25 tepsihez, kb. 20 db) :
40 dkg kristálycukor (én nádcukorral készítettem, használhatunk édesítőszert is) , 40 dkg liszt, 3,5 dl tejföl, 1 csomag sütőpor, 2 tojás, 50 dkg leszárazott ribizli, 2 csomag vanilliáscukor, 1 evőkanál őrölt fahéj
Elkészítése:
Egy tálban összekeverem a cukrot, a lisztel elkevert sütőport, a tojást, a tejfölt. Folyékony, sima masszát kell kapni.
A tepsit kivajazom, kilisztezem és a tésztát egyenletesen elosztva a tepsibe öntöm.
A ribizlit 1 csomag vanilliáscukorral és a fahéjjal összekeverem és ráöntöm a tészta tetejére.
Előmelegített sütőben 40 percig sütöttem (ajánlatos tűpróbát végezni).
Amikor kihűl, szeletelem és a tetejét vanilliáscukorral megszórom.
Nem lehet betelni vele, szinte eteti magát.
Jó étvágyat!