A cukkini nagyon változatosan, ízletesen elkészíthető zöldség. Én és a családom szinte minden változatát kedveli.
Most kedvencünkké vált ez az illatos, aromás saláta, ami vacsorára önállóan, de húsok mellé köretnek is kiválóan alkalmas.
Ahogy én készítettem:
Két közepes nagyságú (kb.0,5 kg) cukkinit megmostam, de nem hámoztam meg. Végeit levágtam és vékonyan felszeleteltem.
Két evőkanál olívaolajat hevítettem és a felszeletelt cukkinit, egy evőkanálnyi mazsolát, egy 30 gr-os fenyőmagos salátakeveréket
(ami tartalmazott napraforgómagot, tökmagot, kétféle fenyőmagot) valamint egy zúzott fokhagyma gerezdet összepároltam, miközben meghintettem sóval és borssal. Mindezt én wok edényben készítettem.
Miután megpárolódott, kihűtöttem. Rácsöpögtettem egy fél citrom levét és megszórtam apróra vágott mentalevéllel.
Nagyon finom, aromás és illatos salátát kaptam.
Jó étvágyat!