Töltött cukkini
2016. július 15. írta: SzepiÁgi

Töltött cukkini

A megunhatatlan cukkini

 

A cukkini nagyon finom zöldségféle és ezer meg egy módon készíthető el.Bármelyiket is válasszuk, megunhatatlan.
Most töltött cukkini csónakokat készítettem.

cukkini1_1404491373_renamed_by_iws.jpg

Ahogy én készítem:

Válasszunk hozzá szép lehetőleg egyforma cukkiniket ( ha nagyobb akkor 2 személyre egyet, ha kisebb akkor ahány személyre készítjük), egy csokor friss petrezselyem zöldet, egy csokor kaprot, 2 szál sárgarépát, 4-5 szem koktélparadicsomot, 1 fej vöröshagymát, 2 cikk fokhagymát.
Hogy kalóriaértéke is legyen, húsosan készítjük. Ehhez személyenként 15 dkg darált húst számítsunk.

Kezdő háziasszonyok is boldogulni fognak vele, ha követik a receptem útmutatóit.
A cukkiniket alaposan mossuk meg és vágjuk hosszában ketté ( ha nagyobb fajta akkor keresztbe is). Nem kell hámozni, hanem a belsejét kell kivájni, úgyhogy a héjon vékony cukkini réteg maradjon. A kivájt részt tegyük félre, mert szükségünk lesz rá.
A vöröshagymát zsiradékon fonnyasszuk meg, a tűzről levéve szórjuk meg a pirosparikával és a korábban megtisztított és apró kockákra vágott sárgarépával, a zúzott fokhagymával, a kivájt apró cukkini darabokkal keverjük el. Tegyük vissza a tűzre és ízesítsük sóval, borssal majd keverjük bele a megmosott, lecsepegtetett darált húst. Folyadék nem szükséges hozzá, mert elég levet fog ereszteni. Ha a húsunk fehéredésből újra színre vált (azaz már sül), akkor tegyük bele a koktélparadicsomokat, az apróra vágott kaprot és petrezselyem zöldet és gyakori kevergetés mellett süssük zsírjára a ragut.

Egy keverőtálban készítsük el a tölteléket. A langyosra hűlt zöldséges, fűszeres húshoz adjunk ahány személyre készítjük annyiszor 3 evőkanál zsemlemorzsát és összességében 2 db egész tojást. Jól kavarjuk össze.

Az elkészített cukkini csónakokat töltsük meg a húsos töltelékkel. Tepsibe szorosan tegyük egymás mellé és fóliával letakarva süssük 180 fokon 40 percig. Ezt követően vegyük le róla a fóliát, a csónakokat szórjuk meg alaposan reszelt sajttal (a füstölttel finomabb) és 5 perc alatt süssük készre.

10988519_931285706902096_2599235564828736707_n_renamed_by_iws.jpg



Önállóan is fogyasztható, de mi majonézes burgonyasalátával imádjuk.

cukkini2_1404491373_2_renamed_by_iws.jpg


Biztos vagyok benne, hogy ennek az egészséges és isteni finom alapanyagokból álló finomságnak senki sem fog tudni ellenállni!

Jó étvágyat!



A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr168892122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása