A malachús és sült zöldségek nagyon jó párosításnak tűnt ebben az ételben. Tökéletesen kiegészítették egymást és csodálatos ízharmóniát biztosítottak. Aki nem hiszi el, próbálja ki!
Ahogy én készítettem:
Az én malacbordám 160 dkg-os volt és három bordából állt.
A bordák mentén behasítottam a húst és a résbe fokhagymagerezdeket félbevágva dugdostam be.
Sót, füszerpaprikát, őrölt köményt és egész színes borsokat összekevertem, majd ezzel a keverékkel bekentem a bordát minden oldalról.
Egy megfelelő méretű kerámiatálat mangalica zsírral alaposan kikentem és ennek a közepébe helyeztem el a fűszeres bordát.
Elkészítettem a rakott zöldséghez a zöldségeket:
Egy salátacukkinit meghámoztam és nem túl vékony karikákra vágtam. Ugyanígy jártam el a két nagyobb darab sárgarépával és két darab nagyobbacska krumplival is.
Hagymákat ugyancsak karikákra vágtam (vöröshagyma, lilahagyma és póréhagyma).
Két nagy paradicsomot és piros pritaminpaprikát és egy nagy Tv paprikát szeleteltem.
Mindegyiket megszórtam ételízesítővel.
Ezt követően váltakozva a bordaköré raktam sűrűn.
Meglocsoltam 1,5 dl húslével és ráhelyeztem a tál tetejét.
Begyújtottam a sütőt és betettem a tálat. 1 órán át sütöttem 200 fokon, majd 180 fokra mérsékelve a hőfokot, a fedőt leemeltem és még így pirítottam fél órán át. Akkor kivettem és így nézett ki.
Kicsit hagytam hűlni, a húsból kihúztam a bordacsontokat és szeleteltem a húst. Tálaltam a sült zöldségekkel.
Mindenki ízlésének megfelelő arányban szedhetett belőle a tányérjára.
Jó étvágyat!