Az egyik legfinomabb gomba a vargánya, intenzív, aromás ízével és szép formájával.Most ebből készítettem pörköltet a grillezett húshoz és kukoricához.
Ahogy én készítettem:
A sertéscomb egyik legnemesebb része a dió. Én ezt a húst választottam a grillezéshez.
A húst ( 1 kg) 8 szeletbe vágtam, hogy a rostjai lazuljanak, enyhén megklopfoltam.
Tejbe sót, borsot, 2-3 cikk zúzott fokhagymát és kakukkfüvet tettem, ebbe helyeztem a hússzeleteket és állni hagytam. Jó ha egy éjszakát áll benne, de 2-3 óra hossza alatt is átveszi az ízeket.
Csemege kukoricát a külső burkától megtisztítottam, karikákra vágtam. Egy nyársra szépen sorjába felhúztam, megkentem sós olvasztott zsírral.
A húst és a kukoricát is ízlés szerint grilleztem.
Vargánya pörköltet készítettem hozzá:
A gombát megtisztítottam, alaposan megmostam és nem túl vékony (0.5 cm ) szeletekre vágtam.
Zsíron aprított vöröshagymát dinszteltem, amihez kétféle paprikát (fehér és piros színű) is apróra vágva hozzáadtam. Egy-két paradicsomot meghámozva beledaraboltam. Ízesítettem sóval, borssal, kakukkfűvel, 1-2 cikk zúzott fokhagymával,apróra vágott petrezselyemzölddel. Miután ezek megdinsztelődtek, hozzáadtam a vargánya szeleteket, jól összevegyítettem és 15-20 percig együtt sütöttem.
Tálalásig melegen tartottam.
Jó étvágyat!