Szeretem a színes, étvágygerjesztő ételeket. Szerintem a mostani ilyenre sikerült, ráadásul nagyon finom is volt.
Ahogy én készítettem:
A filézett csirkemellet csíkokra vágtam.
Póréhagymát karikáztam, majd zsíron megdinszteltem, aprított zellerszárral együtt.
A csirkemellet hozzáadtam. Sóztam, borsoztam, bazsalikomot, paradicsompürét és ízlés szerint mézet adtam hozzá. Gyakori kevergetés mellett puhára pároltam. Tálaláskor, zeller zölddel szórtam meg.
Nagyon finom rizsköretet tálaltam hozzá.
Alkotói voltak: fehér rizs, sárga rizs, zöldborsó, apró kockákra vágott pritaminpaprika, főtt kukoricaszemek.
A kétféle rizst előfőztem, sós lobogó vízben 10 percig. Majd leszűrtem és alaposan lecsöpögtettem.
Vajon minden hozzávalót összevegyítve, ételízesítővel megszórva, puhára pároltam. (Én wokban készítettem, nem fedtem le és gyakran kevergettem.)
Tálaláskor meghintettem, aprított petrezselyemzölddel.
Paradicsomsalátát készítettem :
A paradicsomot karikákra szeltem. Öntetet készítettem, extra szűz olíva olajból, tokaji furmint borecetből, tengeri sóból, koriander- és római köménymagból. Ezzel meglocsoltam a paradicsom karikákat és tálaláskor megszórtam gojibogyós saláta magkeverékkel.
Már látványnak is étvágygerjesztő finomság került az asztalra!
Jó étvágyat!