Szereti a családom a gombát. Amikor tehetem, erdei gombát használok, de a csiperke is tökéletes, ha más nincs.
Természetesen az erdei gombának nincs párja.
A most bemutatott ételem, alapanyaga vargánya.
Ahogy én készítettem:
A gombát ( én most kb. 1 kg vargányát használtam, de másmilyen gombából is készíthető) tisztítás és alapos mosást követően, nem túl apró darabokra szeltem.
Zsíron, apróra vágott vöröshagymát dinszteltem. Megszórtam fűszerpaprikával, felengedtem 1 dl száraz fehérborral és hozzáadtam a szeletelt gombát. Fűszerezésként használtam még, sót ízlés szerint, borsot, zúzott fokhagymát, kakukkfüvet, borsikafüvet ( mindenből egy mokkáskanálnyit) és egy jó nagy csomó apróra vágott petrezselyemzöldet.
Amikor a gomba megpuhult, belekevertem 3,5 dl 20%-os főzőtejszínt. Egyet forraltam rajta és el is készült.
A durum spagettit egészben, bő, sós, olajos vízben puhára főztem.
Utána leszűrtem, lecsöpögtettem és tálaltam.
Petrezselyemzölddel díszítettem.
Jó étvágyat!