Nagy sikere volt a család körében ennek a most hozott ételnek. Imádott csirkemájunkat hívtam segítségül. Hagyományosan kezdtem, aztán egy kicsit "megkutyultam" majd bebugyoláltam és az eredmény egy küllemében és ízében is különleges étel lett!
Ahogy én készítettem:
A csirkemájat sütésre előkészítettem (tisztítottam, hogy véletlenül sem maradjon rajta az epe), megmostam majd a vizet kicsit leitattam róla.
Két nagy fej vöröshagymát vékony szeletekre vágtam és zsíron megdinszteltem.
Utána hozzáadtam a májat és borssal, majorannával ízesítve puhára sütöttem. Csak akkor sóztam amikor a máj megpuhult. Kicsit hagytam hűlni és kiszedtem a zsírból a sült májat. Apróbb darabokra vágtam és félretettem.
Zöldségeket hámoztam (sárgarépa, fehérrépa, fehér-és piros paprika, gomba). A gombát aprítottam és a zöldségeket a zöldséghámozóval vékony csíkokra vágtam.
Zsíron mindet egyszerre puhára sütöttem. Közbe beleszeleteltem egy fej lilahagymát és két gerezd zúzott fokhagymát is adtam hozzá.
Sóztam, borsoztam és amikor puhára sült hozzáadtam az aprított májat, megszórtam apróra vágott zeller zölddel. Azzal néhányszor átforgattam és levettem a tűzről.
Most kész tortilla lapokat ( másik receptemnél készítettem a lapokat és ott annak leírása megtalálható) használtam, amit teflon edénybe kicsit mind két oldalról átmelegítettem.
Ezt töltöttem meg a májas zöldséges keverékkel. A közepére helyeztem a szükséges mennyiségű tölteléket és feltekertem.
A tekercset a közepén rézsútosan elvágtam és tálra helyeztem.
A saláta és koktélparadicsom nem csak a díszítést szolgálta, hanem ezt fogyasztottuk is hozzá.
A salátát megmostam, leveleire szedtem, konyharuhával leitattam róla a vizet. A koktélparadicsomokat félbevágtam. Meglocsoltam olívaolajjal és almaecettel, majd néhány csepp citromot is csepegtettem rá.Tálaláskor a tekercseket aprított petrezselyemzölddel hintettem meg.
Jó étvágyat!