Nem szeretnék senkit bizonytalanságba tartani, ezért az elején leírom, hogy a cannelloni cső alakú, tojás nélküli, durum búzából készült száraztészta. Akik szeretik az olaszos ízeket biztosan imádni fogják, de szerintem mindenkinek ízleni fog ha kipróbálja, megkóstolja.
Ahogy én készítettem:
Én 250 gr-os kiszerelésbe vásároltam a tésztát és 20 db-ot készítettem el belőle.
1 kg darált sertéshúst használtam a megtöltéséhez.
Hagymát dinszteltem zsíron és utána a húst ezen megpuhítottam, fűszereztem sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, római köménnyel és 5 evőkanál paradicsompürével.
Amikor a hús megpuhult, hagytam kicsit hűlni, majd a száraz cannalloni tésztát megtöltöttem vele.
Egy megfelelő méretű tepsit kivajaztam és besorakoztattam a megtöltött csöveket.
4 dl paradicsompürét ízesítettem (só, bors, oregánó, bazsalokom, római kömény ) 0,5 kg paradicsomot (fürtös) daraboltam és összevegyítettem az ízesített paradicsompürével. Ezt a keveréket egyenletesen elosztottam a tészta tetején.
Sajtot reszeltem durvára (40 dkg) és a paradicsomos tésztára szórtam.
Lefedtem alufóliával és előmelegített sütőbe téve, 180 fokon 35 percig sütöttem, akkor óvatosan levettem róla a fóliát és még 5 percet így hagytam a sütőbe.
Elkészült, melegen tálaltam és tálaláskor aprított zeller zölddel szórtam meg.
Jó étvágyat!