Méretes darabok kerültek tálcára ezzel az étellel. A csirkecombokat egészbe készítettem és a tekercsem is akkora lett mintegy kenyér. Azért ha valaki kedvet kap hozzá és elszeretné készíteni, akkor apróbb darabokkal és a tekercset is fele mennyiséggel készítheti.A családom azonban örült az óriás adagoknak.
Ahogy én készítettem:
5 db szép nagy csirkecombot egészbe hagytam. A felső comb részt kifiléztem. Megmostam leitattam róla vizet és besóztam. Addig hagytam állni, amíg a bundája elkészült.
Sörtészta bundát kapott:
3 db tojást szétválasztottam, a sárgáját egy edénybe tettem, a fehérjét kemény habbá vertem.
A tojás sárgájához öntöttem 2,5 dl sört, 0,5 dl olajat, 1 teáskanál sót és 25 dkg lisztet. Jól összekevertem és a tojások felvert habját is hozzávegyítettem. A palacsintatésztánál sűrűbb masszát kaptam.
A húsokat lisztbe megforgattam és a sörtésztába alaposan meghempergetem.
Forró zsiradékban, nem túl magas hőmérsékleten szép pirosra sütöttem (én az egyik oldalát fedő alatt szoktam, majd a másikat fedő nélkül).
Spenótos burgonyatekercset készítettem:
A burgonyát héjában megfőztem (1 kg). Utána meghámoztam, összetörtem és hagytam hűlni.
Addig elkészítettem a spenótot:
Fagyasztottat használtam, amit kiolvasztottam. Zsiradékon megdinszteltem, adtam hozzá 3 cikk zúzott fokhagymát, 1 teáskanál sót és megdinszteltem. 2 db egész tojást elhabartam két evőkanál liszttel és a parajra öntöttem. Kavargatva addig pároltam tovább, amíg kezdett besűrűsödni. Levettem a tűzről és hagytam kihűlni.
Elkészítettem a tekercset:
Lisztezett gyúrótáblára tettem a pépes krumplit. Megszórtam 1 evőkanál sóval, 1 mokkáskanál borssal, őrölt köménnyel, fél mokkáskanál szerecsendióval, beleütöttem két tojást és annyi lisztet adtam hozzá, hogy jól formázható tésztát kapjak.
Simára összedolgoztam, hogy ne tapadjon a kezemre. Henger alakúra formáztam és egy lisztezett konyharuhára helyeztem. Ezen nyújtottam el 1 cm vastagságúra. A tésztát megkentem a kihűlt parajjal és a konyharuha segítségével feltekertem (mint a bejglit). Megszórtam szezámaggal.
Egy megfelelő méretű tepsit fagyott zsírral alaposan kikentem. Ebbe helyeztem a tekercset, amit tojássárgájával bekentem. A tetejére is morzsoltam a zsírból.
Előmelegített sütőben 180 fokon sütöttem 45 percig, illetve amíg szép piros nem lett a teteje. Tűpróbát végezzünk. Szeletelni 15 perc után már szépen lehet.
Vajon zöldségeket sütöttem, wok fűszerkeverékkel.
Nagyon gazdag, bőséges és egészséges étel került elénk.
Jó étvágyat!