Erről az ételről csak felső fokban tudok szólni! Időtakarékos, mert együtt sül a hús a körettel.Az ízek pedig amik soronként váltakoznak a tepsibe, csodálatos harmóniájú íz kavalkádot alkottak.Lehet, hogy nem annyira mutatós, mint egyes ételek, de az evés közbeni ízek élvezete ezt kárpótolja.
Ahogy én készítettem:
Előző nap este bepácoltam a csontok mentén darabolt oldalast:
olíva olaj, só, bors, fűszerpaprika, őrölt kömény, őrölt babér, boróka fűszereket használva.
Füstölt szalonnát vékonyan szeleteltem és bevagdostam, mint a kakastaréjnak szoktuk. Ezt tettem a tepsi aljára.
A savanyú káposztát átmostam, kisebb darabokra vágtam és a szalonnát beterítettem vele.
Finom házi kolbász karikára vágva volt a következő sor.
Burgonyát hámoztam és vastagabb szeletekben került a kolbász tetejére. Sült krumpli fűszer sóval szórtam meg.
Előkerült a pácolt oldalas is, ami a rakottas utolsó sora volt. Már csak egy kis póréhagymát karikáztam rá és kétszínű kaliforniai paprikából került rá néhány karika.
Ráöntöttem a maradék páclevet, bevontam alufóliával és sütőbe dugtam.
200 fokon 1,5 órát sütöttem.
Közben paradicsom öntetet készítettem:
Sűrített paradicsomot összekevertem egy pici sóval, bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel.
A húsról leemeltem a fóliát és meglocsoltam a paradicsom öntettel. Visszahelyeztem a fóliát és még 180 fokra mérsékelve a hőfokot 0,5 órát sütöttem.
Sajtot reszeltem, amit a fél óra lejárta után rászórtam a tepsis hús tetejére és fólia nélkül,
addig sütöttem, amíg a sajt ráolvadt.
Csodálatos íz kavalkád és omlós hús került a tányérunkra körettel együtt.
Jó étvágyat!