Baconbe tekert parajos-tojásos vagdalt, héjában sült újburgonyával és zöldségsalátával
2017. május 23. írta: SzepiÁgi

Baconbe tekert parajos-tojásos vagdalt, héjában sült újburgonyával és zöldségsalátával

"Tupírozott" egybesült fasírt

 

A most hozott ételem melegen és hidegen egyaránt fogyasztható, sőt kirándulások alkalmával a hús szendvicsnek is kitűnő. A szokásos egybesült fasírt "tupírozott" változata.

084_renamed_by_iws_2.jpg

Ahogy én készítettem:


A szokásos módon fasírtot készítünk. Én 1 kg darált húsból és 4 db tejben áztatott és jól kicsavart zsemléből készítettem. Ízesítettem, vöröshagymával, fokhagymával, őrölt borssal, fűszer paprikával, őrölt köménnyel, sóval. 4 db nyers tojást adtam hozzá és alaposan összedolgoztam. Hagytam állni addig, amíg a többi hozzávalót is elkészítettem.

004_renamed_by_iws_10.jpg
90 dkg parajt zsíron megdinszteltem, ízesítettem zúzott fokhagymával és sóval. Hagytam kihűlni.

026_renamed_by_iws_14.jpg
1 kg újburgonyát alaposan megmostam, de nem hámoztam.

022_2_renamed_by_iws.jpg
6 db tojást keményre főztem és meghámoztam.
Amikor ezek elkészültek, alufóliát terítettem ki olyan hosszúságban amilyen méretű rudat szeretnék készíteni. Erre szorosan egymás mellé fektettem a bacon csíkokat (30 dkg).

009_renamed_by_iws_15.jpg

Majd beterítettem a fűszerezett darált hússal.

010_renamed_by_iws_19.jpg


Erre simítottam a kihűlt, párolt parajt és a közepén végig raktam a főtt tojásokat.

033_2_renamed_by_iws_2.jpg
A fólia segítségével szorosan feltekertem és sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem. A burgonyákat köré raktam. A krumplira szórtam fűszer sót (amit tengeri sóból, szárított fokhagymából, fűszerpaprikából, őrölt fekete borsból készítettem), a húst és krumplit is megkentem olvasztott zsírral és sütőbe tettem.

037_renamed_by_iws_3.jpg
1,5 órát sütöttem 200 fokon.  Közben lehet ellenőrizni, ha a krumpli korábban megsülne, ki kell szedni. Nekem egyszerre készült el mind a kettő.

055_renamed_by_iws_4.jpg
Kicsit hagytam a húst hűlni és szeleteltem.

092_renamed_by_iws_1.jpg
Közben zöldségeket készítettem elő, hámoztam szeleteltem, majd vajon wokban megpároltam. A zöldségek tetszőlegesek lehetnek, ki mit kedvel. Nálam ezek voltak: sárgarépa (karikára vágva), brokkoli, karfiol (rózsáira szedve), gömb cukkini (hasábba szelve), padlizsán (karikába szelve), bébi csemegekukorica (csövestől).

043_renamed_by_iws_5.jpg

A megmaradt fűszer sóval ízesítettem. Amikor megpuhultak, de még roppanósak voltak a zöldségek, levettem a tűzről. Meglocsoltam tárkonyecettel és ezt tálaltam salátaként.

057_renamed_by_iws_7.jpg

Ezt az ételt hidegen és melegen egyaránt lehet fogyasztani.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr1212535257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.