Sonkás-sajtszószos durum tészta
2017. június 22. írta: SzepiÁgi

Sonkás-sajtszószos durum tészta

Pillanatok alatt finomat

 

Ezt az ételt a kigondolástól számított bő félóra alatt tálalhatjuk. Olyan gyorsan elkészül, hogy még időnk sincs megéhezni.Az íze viszont csodás!

001_renamed_by_iws_8.jpg

Ahogy én készítem:

A csemege sonkát kockákra vágom, kevéske őrölt szerecsendióval megszórom és kicsit átforgatom mogyoróolajon. Félre teszem.


Elkészítem a sajtszószt:
Hozzávalói:
15 dkg cheddar sajt reszelve, 1,5 dl tej, 1 púpozott teáskanál kukoricakeményítő, pár szál snidling.
Elkészítése:
A lereszelt sajtot egy lábasban közepes lángon elkezdem melegíteni. Amikor a sajt megolvadt, megszórom a kukoricakeményítővel és apránként adagolom hozzá a tejet, kézi habverővel alaposan elkeverem. Az aprított snidlinget beleszórom. Amikor már elvegyült és a kellő sűrűséget elérte leveszem a tűzről.

A zöldséges, színes durum tésztát (jelen esetben orsó) bő forró sós vízben kifőzöm. Langyos vízzel leöblítem, jól lecsöpögtetem és összekeverem a sonkával, meglocsolom a sajtszósszal .
Aki még igényli, reszelt sajttal megszórhatja fogyasztáskor. Melegen tálalom.

005_renamed_by_iws_20.jpg

 

 

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr4112614455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.