A most hozott ételem amellett, hogy illatos még nagyon finom is. A ropogós bőr alatt, finom omlós hús lapul és még a köret is együtt sült vele.
Ahogy én készítettem:
8 db egész csirkecombot (megközelítőleg 2 kg volt) megtisztítottam, megmostam és páclevet készítettem neki:
1,5 dl olíva olajba tettem, 2 kávéskanál sót, 1 kávéskanál borsot, 1 kávéskanál fűszer paprikát, 5 gerezd zúzott fokhagymát, 1 kávéskanál porított rozmaringot. Alaposan összekevertem és a csirkecombokat megforgattam párszor benne. Addig állt a pácban, amíg a többi hozzávalót is előkészítettem.
Zöldségeket hámoztam (összesen 1 kg) és aprítottam. Ez opcionális, ki milyeneket szeret. Nálam volt sárgarépa, zöldbab, főtt kukorica, karfiol, brokkoli, borsó. Ezeket grill fűszer sóval megszórtam.
1 kg burgonyát meghámoztam és vastagabb (2-3 cm) karikákra vágtam. Ezt is megszórtam sült krumpli sóval.
Amikor ezekkel elkészültem, egy megfelelő méretű tepsit zsírral alaposan kikentem.
Először a krumpli karikákat tettem a tepsibe majd a zöldségeket a tetejére terítettem.
Végül a pácolt csirkecombokat helyeztem rá. A megmaradt pácléhez öntöttem 1,5 dl vizet és ezzel meglocsoltam a tepsi tartalmát. 4 ág rozmaringot is rátettem.
Befedtem alufóliával és 200 fokon sütöttem 45 percig.
Akkor leemeltem róla a fóliát és még 20 percet pirítottam 180 fokra csökkentve a hőfokot a sütőben.
A csirkecombok omlóssá váltak, a bőre pedig finom ropogós lett. A zöldségek is kellőképpen megpuhultak.
Fejes, tejfölös salátával fogyasztottuk.
Jó étvágyat!