Vörösborban sült camembert, zöldség-mix ágyon
2017. augusztus 10. írta: SzepiÁgi

Vörösborban sült camembert, zöldség-mix ágyon

A szánkban olvadó csoda

 

A sajtok egészségesek, finomak és nem csak nyersen fogyaszthatóak. A camembert hófehér nemespenésszel és természetes érleléssel készült krémes lágysajt. Sütés után pedig a szánkban olvadó csoda. Nagyon finom, ezt meg kell kóstolnotok!

062_renamed_by_iws_13.jpg

Ahogy én készítettem:


2 db 12 dkg-os camembert kibontottam a csomagolásából és a tetejét éles késsel, nem túl mélyen tetszőlegesen bevagdostam.

Zöldfűszer keveréket készítettem, szárított fűszerekből. Ez lehet tetszőleges, én egy csapott mokkáskanál bazsalikomot, rozmaringot, oregánót, kakukkfüvet, majorannát, pertrezselyem zöldet használtam. Ezeket összekevertem és beszórtam vele a bevagdosott sajt tetejét.

016_renamed_by_iws_17.jpg


Egy hőálló üvegtálat, amibe a sajt kényelmesen belefért, extra szűz gyümölcsös olíva olajjal kikentem és belehelyeztem a sajt darabokat. A tetejét is meglocsoltam pár csepp olajjal, megszórtam frissen őrölt borssal, majd 1 dl vörösbort alá öntöttem.

032_renamed_by_iws_7.jpg


A sütőt előmelegítettem 180 fokra és behelyeztem a tálat a sütőbe. A hőfokot 200 fokra emeltem és addig sütöttem, amíg a bort elpárologtatta (25 perc).

043_renamed_by_iws_7.jpg



Ez alatt elkészítettem a zöldség mixet:
45 dkg fagyasztott zöldségkeverékből készült, ami tartalmazott sárgarépát, mungóbabcsirát, paprikát, póréhagymát, vöröshagymát, bambuszrügyet, júdásfüle gombát.
A wok edényt olíva olajjal kikentem, tűzre tettem és a zöldségkeveréket fagyott állapotban beleöntöttem. Sóztam és gyakori kevergetés közepette 10 perc alatt készre pároltam.

036_renamed_by_iws_7.jpg

A tálaló tálra halmoztam, megágyaztam a közben elkészült sajtnak.

046_renamed_by_iws_7.jpg


Ennek a tetejére helyeztem a sajt darabokat.
Tálaláskor a zöldségeket meglocsoltam szójaszósszal, a sajt darabok tetejére dióbelet és friss bazsalikom levelet tettem díszítésként.

053_renamed_by_iws_6.jpg

 

Melegen tálaltam és vörösbort kínáltam utána.

096_renamed_by_iws_2.jpg

 

Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr512732086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.