Baconbe tekert sertésszűz korongok grillezett zöldségekkel és salátával
2018. január 20. írta: SzepiÁgi

Baconbe tekert sertésszűz korongok grillezett zöldségekkel és salátával

A sertés legnemesebb része

 

Vendégeket vártam és egy nem túl munkaigényes, de különleges és különlegesen finom ételt szerettem volna tálalni. Így utólag már tudom, hogy a legjobb választás volt, mert a siker és az ízek élvezete nem maradt el. Széles mosollyal zsebeltem be a dícséreteket.

093_renamed_by_iws_3.jpg

 

Ahogy én készítettem:
80 dkg sertésszüzet, a bacon szélességének megfelelő méretű darabokra (4-5 cm) vágtam. Nekem ebből a mennyiségből 16 db lett. Tehát 16 db bacont is előkészítettem (30 dkg).

012_renamed_by_iws_14.jpg


Pácot készítettem:
Fekete borsból, színes borsból, fűszerpaprikából, borsikafűből 1 teáskanálnyi, fokhagyma- és metélőhagyma granulátumból 1,5 teáskanálnyi, sóból 2 teáskanálnyi, szerecsendióból késhegynyi,
olíva olajból 2 evőkanálnyi mennyiséget használva. Alaposan összekevertem és bedörzsöltem vele a hús korongokat. Félre tettem ( kb. 1 óra hosszára).

022_renamed_by_iws_14.jpg


Előkészítettem a zöldségeket a grillezéshez:
1 közepes nagyságú batáta (édesburgonya), 1 db tv paprika, 2 db kápiapaprika, 3 db sárgarépa, 4 db saláta cukkini, 6 db zellerszár.

024_renamed_by_iws_14.jpg


Ezeket daraboltam a cukkinit karikára, a paprikákat négyfelé, a többit lehetőleg egyforma hosszúságú és szélességű hasábokra vágtam. Sütőpapírral kibélelt tepsibe raktam, megszórtam fűszer sóval, olajszóróval megszórtam olívaolajjal. A sütő grill fokozatán 40 percig pirítottam.

027_renamed_by_iws_16.jpg



Elővettem újból a húst és a pácból kiemelve, egyenként betekertem a korongokat a baconbe. A szalonna csík végénél fogvájóval megtűztem.

051_renamed_by_iws_7.jpg


Utána olajt hevítettem és a hústekercseket elősütöttem. Csak az alját és a tetejét kell nagy lángon sütni 1-2 percet. Tulajdonképpen egy kérget sütünk rá, ami a hús nedvességét fogja megtartani.
Ezt követően egy kiolajozott tepsibe, sorba leraktam és előmelegített sütőbe még 30 percig sütöttem 160 fokon. Félúton a korongokat átfordítottam. Tálalásig letakartam alufóliával és tálalás előtt eltávolítottam belőle a fogvájókat.

065_renamed_by_iws.jpg


Egy nyers salátakeverék is készült hozzá:

Összetevői voltak: endívia,-radicchio saláta, kínai kel, petrezselyem, sárgarépa. A salátákat és a kelt apróbb darabokra téptem, a sárgarépát nagyon vékony csíkokra vágtam. Meglocsoltam citromos ízesítésű olíva olajjal és mézes almaecettel.

Miután minden elkészült, a nyers saláta alapra helyeztem a megsült korongokat és körbe raktam a grillezett zöldségekkel.

105_renamed_by_iws_2.jpg

Mindenki ízlésének megfelelően szedett a tányérjára.

072.JPG



Jó étvágyat!





A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr7113590703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.