Nehéz mindenki ízlését eltalálni egy étellel. Most egy olyan tálat állítottam össze, hogy bárki összeállíthatta a számára megfelelő arányokat a tányérján. Került rá hús, zöldség, tészta, szósz.
Ahogy én készítettem:
Sertés combot használtam, melyet nem túl nagy szeletekre vágtam. Egyenletes vastagságúra klopfoltam. Bedörzsöltem, sóval, borssal, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával.
Egy nagy fej vöröshagymát vékony szeletekre vágtam és zsíron megdinszteltem.
Erre az alapra tettem a hús szeleteket és nagyon kevés vizet öntve alá, a húst puhára pároltam fedő alatt. Utána kiszedtem a zsírból és tálalásig melegen tartottam.
Tetszés szerinti zöldségeket aprítottam (nálam, sárgarépa, zöldborsó, karfiol. brokkoli, zöldbab, kukorica, piros pritamin paprika), ételízesítővel összekevertem.
A visszamaradt pecsenyelében puhára pároltam, nem kavargattam, csak rázogattam az edényt. Majd erről is leszűrtem a levet, és a zöldségeket melegen tartottam asztalra kerülésig.
A leszűrt lé lett a szósz alapja.
Kevés lisztet pirítottam benne, megszórtam fűszerpaprikával, egyharmad tejszín és két harmad tejföl keverékével készítettem a szószt. Ízesítettem még egy kis sóval, borssal, néhány csepp citromlével.
Kapros galuska készült köretként.
10 dkg-onkénti liszthez 1 tojást számítva félkemény galuska tésztát készítettem, amibe aprított kaporlevelet szórtam és sóztam.
Bő forró, sós vízbe kézzel szaggattam a galuskát és megfőztem. Leszűrtem, még egy kevés aprított kaporlevéllel összekevertem.
Mivel minden elkészült már csak tálalni kellett. A húst összekevertem a zöldségekkel és a szószt a galuskával, így került az asztalra. Szószt külön is tálaltam,annak aki szaftosabban szereti.
Jó étvágyat!