Zöldséges sertésszeletek kapros galuskával, tejszínes-tejfölös szósszal
2016. január 06. írta: SzepiÁgi

Zöldséges sertésszeletek kapros galuskával, tejszínes-tejfölös szósszal

Variáció egy tálra

 

Nehéz mindenki ízlését eltalálni egy étellel. Most egy olyan tálat állítottam össze, hogy bárki összeállíthatta a számára megfelelő arányokat a tányérján. Került rá hús, zöldség, tészta, szósz.

048_renamed_by_iws_3.jpg

Ahogy én készítettem:

Sertés combot használtam, melyet nem túl nagy szeletekre vágtam. Egyenletes vastagságúra klopfoltam. Bedörzsöltem, sóval, borssal, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával.

002_renamed_by_iws_6.jpg
Egy nagy fej vöröshagymát vékony szeletekre vágtam és zsíron megdinszteltem.

005_renamed_by_iws_7.jpg
Erre az alapra tettem a hús szeleteket és nagyon kevés vizet öntve alá, a húst puhára pároltam fedő alatt. Utána kiszedtem a zsírból és tálalásig melegen tartottam.
Tetszés szerinti zöldségeket aprítottam (nálam, sárgarépa, zöldborsó, karfiol. brokkoli, zöldbab, kukorica, piros pritamin paprika), ételízesítővel összekevertem.

010_renamed_by_iws_9.jpg

A visszamaradt pecsenyelében puhára pároltam, nem kavargattam, csak rázogattam az edényt. Majd erről is leszűrtem a levet, és a zöldségeket melegen tartottam asztalra kerülésig.
A leszűrt lé lett a szósz alapja.

016_renamed_by_iws_8.jpg

Kevés lisztet pirítottam benne, megszórtam fűszerpaprikával, egyharmad tejszín és két harmad tejföl keverékével készítettem a szószt. Ízesítettem még egy kis sóval, borssal, néhány csepp citromlével.
Kapros galuska készült köretként.
10 dkg-onkénti liszthez 1 tojást számítva félkemény galuska tésztát készítettem, amibe aprított kaporlevelet szórtam és sóztam.

011_renamed_by_iws_7.jpg

Bő forró, sós vízbe kézzel szaggattam a galuskát és megfőztem. Leszűrtem, még egy kevés aprított kaporlevéllel összekevertem.

018_renamed_by_iws_7.jpg
Mivel minden elkészült már csak tálalni kellett. A húst összekevertem a zöldségekkel és a szószt a galuskával, így került az asztalra. Szószt külön is tálaltam,annak aki szaftosabban szereti.

025_renamed_by_iws_8.jpg

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr768245662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Takács Gyuláné Erzsike 2016.01.07. 17:16:36

Nagyon tetszik ez az étel, már hétvégén elkészítem. Nálunk a csirke és a pulyka a nyerő, de abból is tökéletes. Más bejegyzéseidet is szívesen olvastam. Bár én nem gasztroblogger, csak régóta főző nagyi vagyok, a fiam unszolására pár receptemet megtalálhatod a www.batornyul.blog.hu oldalon. Továbbra is figyelem majd bejegyzéseidet. Sok sikert.

SzepiÁgi 2016.01.09. 21:35:22

Üdvözöllek Erzsike!
Remélem ízleni fog az ajánlott ételem! Köszönöm, hogy figyelemmel kíséred a blogomat. Bízom benne máskor is fogsz találni fogatokra való ajánlást!
Köszönöm, hogy felhívtad figyelmemet a Te bejegyzéseidre is. Érdrklődéssel fogom megtekinteni.
Jó egészséget és finom ételeket kívánok az asztalotokra!
süti beállítások módosítása