Aki a káposztát szereti, nagyon rövid idő alatt, kevés összetevőből elkészítheti ezt az ételt. Ebédre és vacsorára egyaránt kitűnő!
Ahogy készítettem:
1 kg édes káposztát legyalultam és besóztam. 15 percet hagytam állni.
Addig 15 dkg füstölt bőr nélküli szalonnát kiolvasztottam, de nem tepertő állagig.
Rátettem a sóból kinyomott káposztát és együtt dinszteltem tovább.
Megszórtam 1 mokkáskanál őrölt köménnyel.
Amikor a káposzta félig puha volt, 25 dkg karikára vágott jó minőségű füstölt kolbászt adtam hozzá. A káposzta puhulásáig együtt sütöttem.
4 dl tejfölt elkevertem 1 evőkanál őrölt fűszerpaprikával (aki az erőset szereti azt is használhat).
Ráöntöttem a káposztára, jól elkevertem és már csak egyet forraltam rajta.
Kikapcsoltam alatta a tüzet, és egy teás kanál csomborral (borsikafű) megszórtam. Összekevertem és tálaltam.
Tálaláskor még további tejfölt és friss kenyeret kínáltam hozzá.
Jó étvágyat!