Egyik kedvenc csirkehús alapanyagom a csirkemell. Probléma csak az vele, hogy eléggé száraz hús. Ezért mindig kell ezt valamivel ellensúlyozni. Ebben az ételben a sajt és a besamel oldotta meg ezt a problémát. Nagyon finom lett a végeredmény.
Ahogy én készítettem:
2 db csirkemellet 8 szeletbe vágtam. Fólia közé téve enyhén megklopfoltam.
Sóztam, borsoztam, bedörzsöltem fokhagymával és állni hagytam.
8 szelet, pár milliméteres vastagságú császárszalonnát készítettem elő.
A zöldségágyhoz 45 dkg fagyasztott franciasaláta alapot használtam, kiegészítve 15 dkg morzsolt, főzött csemegekukoricával. Ételízesítővel összekevertem.
Olajt hevítettem és a félretett csirkemellek mind két oldalát fehéredésig sütöttem. Ez csak 1-2 percet vesz igénybe.
Ezt követően egy megfelelő méretű tepsinek az aljába terítettem a zöldségek felét. Erre a tepsi szélességébe 4 szelet császárszalonnát helyeztem, a szalonna csíkokra egy elősütött csirkemell került, amit beterítettem 3-4 milliméter vastagra vágott sajt darabbal, majd újra egy csirkemell és a rétegezést a kis halmokon keresztbe ráhelyezett császárszalonnával zártam.
Ízesített besamelt készítettem:
4 evőkanál olajba 3 evőkanál lisztet világosra pirítottam és felengedtem tejjel, állandó kavargatás közben. Ízesítetten sóval, borssal, fokhagyma granulátummal és füstölt fűszerpaprikával. Besűrűsödés után, tejszínnel hígítottam a kívánt állag eléréséig.
Selymes szószt kaptam.
A maradék zöldséget a tepsiben lévő rakottasra szórtam és az egészet bevontam az ízesített besamellel.
180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütöttem. Ez alatt a hús megpuhult, a sajt közötte szépen megolvadt, a zöldségek is puhává váltak a besamel pedig szép színt kapott.
Már is lehetett tálalni, mert a köret is együtt készült a hússal.
Jó étvágyat!